Jesu l’ dunje procvale (1996)

dunje001a

CD „Jesu l’ dunje procvale“ – „neoficijelni“ album objavljen 1996. godine

 

1. Jesu l’ dunje procvale

(xxx-H.Džinović-H.Džinović) trajanje: 3.10

2. Tugo moja

(Remix pjesme „Odlaziš od mene“ sa albuma objavljenog 1989. godine)

3. O đila

(Remix pjesme „O Đila“ sa albuma Sar e Roma objavljenog 1985. godine)

4. Ando dečo

5. Giljan dade

6. Dajte vina

(Remix pjesme „Dajte vina, hoću lom“ sa albuma objavljenog 1991. godine)

7. Zavoljeh te

(Remix pjesme „Ostariću, neću znati“ sa albuma objavljenog 1991. godine)

8. Sjećaš li se

(Remix pjesme „Sjećaš li se one noći“ sa albuma objavljenog 1989. godine)

9. Kafano

(Remix pjesme „I tebe sam sit kafano“ sa albuma objavljenog 1989. godine)

10. Volim te

(Remix pjesme „Volim te“ sa albuma objavljenog 1989. godine)

OVAJ ALBUM SE NE UBRAJA U ZVANICNA IZDANJA HARISA DZINOVICA. KAO IZDAVAC MATERIJALA KOJI JE U JUGOSLAVIJI OBJAVLJEN 1996. GODINE  POJAVLJUJE SE „JUGODISK“ IZ BEOGRADA. KAO GLAVNI I ODGOVORNI UREDNIK JE POTPISAN Z.PEJKOVIC. A KAO DIREKTOR M.RADOSAVLJEVIC. KAZE SE DA SU PRODUKCIJA I ARANZMANI DJELO H.DZINOVICA, DA JE SNIMANO U STUDIJU „MAGMA“ I DA SU GOSTI: GIPSY KINGS. KAO INOSTRANI IZDAVAC POJAVLJUJE SE „EMBEX“

Bilo sta bilo ovo izdanje, treba imati u svojoj kolekciji zbog novih pjesama koje do tada nisu objavljivane: Jesu l’ dunje procvale, Ando deco i Giljan dade, kao i zbog izuzetne obrade starog Harisovog hita: Odlazis od mene koji se ovdje jednostavno zove: Tugo moja.

TO JE PREVARA – (TV Revija,1996,Dusan Vesovic)… Kaseta „Jesu l’ dunje procvale“ prodaje se na jugoslovenskom trzistu pod firmom „Jugodisk“. Pored naslovne kompozicije, na kaseti se nalaze pesme:“Tugo moja“, „O djila“, „Ando deco“, „Giljan dade“, „Dajte vina“, „Zavoljeh te“, „Sjecas li se“, „Kafano“ i „Volim te“. Tim povodom Haris kaze: Jednoj njemackoj firmi dao sam samo kompoziciju „Jesu l’ dunje procvale“, onu koju je uzela Vesna Zmijanac od Bate Kovaca, da bi sa pesmom „Ah da mi je da te vidim“ izasao CD pilot. Medjutim, nas covjek iz „Embeksa“ je trazio i stare pjesme i stavio ih zajedno na kasetu. Pitao me je da li hocu da mu ustupim stare snimke, i ja sam pristao ali ne da ih stavi zajedno sa novom pjesmom „Jesu l’ dunje procvale“ jer je bio dogovor da ta pjesma bude na albumu sa novim materijalom. Meni ne pada na pamet, ovo napisi molim te, da nudim stare pjesme kao nove, i da to neko reklamira da bi zaradio lovu. To je prevara, neka publika zna. Ovo nije novi Harijev album. To su samo stari snimci sa jednom novom pjesmom. Ja nikad nisam varao ljude, pa necu ni sada.

(Visited 552 time, 1 visit today)