Uoči koncerta u KC Dražen Petrović

Uz tamburase i pjesmu Hari Mata Hari i Haris Dzinovic odrzali press konferenciju uoci koncerta 01. ozujka 2012. u Ciboni

Uoci velikog spektakularnog koncerta 01. ozujka 2012. u KC Drazen Petrovic, koji ce odrzati dvije velike pjevacke legende Hari Mata Hari i Haris Dzinovic, jucer je odrzana press konferencija u Hit Clubu (Green Gold Club Bar & Restaurant). Na press konferenciji prisustvovali su Hari Varesanovic, Haris Dzinovic i producent koncerta Tomislav Kasljevic, koji su otkrili i poneki detalj oko nadolazeceg koncerta.

staima47pic3

Oba pjevaca nisu skrivali radost povodom koncerta koji je pred nama, ali jednim dijelom i odgovornost koju imaju pred zagrebackom publikom, jer kako su i sami rekli sa njihovih koncerata se uvijek odlazi sa najljepsim uspomenama. Upravo iz toga razloga zele jos jednom pokazati zasto obojica iza sebe imaju toliko uspjesne dugogodisnje karijere. Ulaznice su prije nekoliko dana pustene u prodaju po cijeni od 110kn i 130kn, stoga vjerujemo kako cete sto prije kupiti svoju ulaznicu za ovaj koncertni spektakl. Po zavrsetku same konferencije, za dvojicu pjevaca uslijedilo je malo iznenadjenje. Dolaskom tamburasa Dyaco, Hari Varesanovic i Haris Dzinovic odmah su zapjevali, sve prisutne odusevili zajednickom izvedbom i ponosno jos jednom najavili odlican spektakl 01. ozujka 2012. u KC Drazen Petrovic.

Ljubimci publike, vrhunski vokali i ponajbolji pjevaci s prostora bivse drzave, Hari Mata Hari i Haris Dzinovic, nakon dugog niza godina nastupiti ce pred zagrebackom publikom na zajednickom koncertu u Ciboni. Prilika je to za podsjecanje na nezaboravne hitove koji su obiljezili gotovo tri desetljeca duge karijere ovih glazbenih legendi.

staima47pic5

„Volio bih da te ne volim“, „Bas ti lijepo stoje suze“, „Ruzmarin“, „Kao domine, „Lejla“, „Ne mogu ti reci sto je tuga“, samo su neki od hitova Hari Mata Harija u kojima ce zagrebacka publika uzivati na koncertu. Osim sjajne karijere, neobiljezene skandalima, 13 studijskih, 2 live i 10 kompilacijskih albuma, Hari Mata Hari svih ovih godina uziva i status velikog ljubimca zenskog dijela publike svih generacija. A neke od svojih najpopularnijih hitova, Hari Mata Hari izveo je u duetu s poznatim hrvatskim pjevacicama Tatjanom Matejas Tajci („Sedamnaest ti je godina“), Ivanom Banfic („Navodno“) i Ninom Badric („Ne mogu ti reci sto je tuga“). Jedan od vrhunaca karijere Hari Mata Harija bilo je i osvajanja treceg mjesta na Eurosongu u Ateni 2006. godine s pjesmom „Lejla“, autora Zeljka Joksimovica.

Haris Dzinovic uziva kultni status svih ljubitelja romske i narodne glazbe. Pjevac je iznimne karizme, sjajnih vokalnih sposobnosti, tekstopisac i autor glazbe brojnih hitova. Na glazbenoj sceni aktivan je vise od 30 godina, tijekom kojih je otpjevao neke od najvecih i najpoznatijih hitova romske i narodne glazbe. Karijeru je zapoceo s romskim sastavom Sarr e Roma, s kojim je snimio 3 albuma, a krajem ’80. godina zapocinje samostalnu karijeru tijekom koje snima 4 albuma. „I tebe sam sit kafano“, „Kako mi nedostajes“, „Dajte vina, hocu lom“, „Ostarit’ cu, necu znati“, „Mustuluk“, samo su neki od hitova ovog pjevaca koje ce nakon dugog niza godina ponovno zapjevati pred zagrebackom publikom. Nakon niza spektakularnih koncerata proteklih godina, sjajnih nastupa u Beogradu i Sarajevu, kada je po nekoliko dana za redom punio dvorane, pjevao pred prepunom beogradskom Arenom i sarajevskom Zetrom, krajem prosle godine Haris Dzinovic nastupio je kao specijalni gost Montserrat Caballe na njenom beogradskom koncertu, pjevajuci stare napolitanske pjesme.

staima47pic4

Koncert u Ciboni ove dvije pjevacke legende poslastica je za sve ljubitelje i postovatelje njihove glazbe te prilika da zagrebacka publika po prvi put uzivo cuje i zajednicko izvodjenje njihovog velikog hita koji su snimili kao duet „Ja ne pijem“. Organizator prvog zajednickog koncerta Hari Mata Harija i Harisa Dzinovica u Zagrebu je glazbeni producent Tomislav Kasljevic i tvrtka Haarlem2 iz Zagreba.

izvor: http://cro-sound.com/zanimljivostix/item/3250-uz-tambura%C5%A1e-i-pjesmu-hari-mata-hari-i-haris-d%C5%BEinovi%C4%87-odr%C5%BEali-press-konferenciju-uo%C4%8Di-koncerta-01-o%C5%BEujka-2012-u-ciboni

 

(Visited 73 time, 1 visit today)